Ontdek de laatste trends in tegelontwerpen voor je huis

Als je op zoek bent naar een frisse update voor je interieur, dan zijn tegels een fantastische keuze. Tegels zijn namelijk niet alleen praktisch, ze kunnen ook de stijl van je huis compleet transformeren. De laatste tijd zien we dat bepaalde trends de markt domineren. Zo zijn de hexagon style tegels in keuken ongekend populair. Deze zeshoekige tegels brengen een speels en modern element in je ruimte, en het mooie is dat ze in allerlei kleuren en patronen verkrijgbaar zijn.

Een andere trend die we niet kunnen negeren, is het gebruik van duurzame materialen. Mensen worden zich steeds bewuster van hun ecologische voetafdruk, en dat zie je terug in de keuze voor milieuvriendelijke tegels. Er is een groeiend aanbod van gerecyclede en natuurlijke materialen die niet alleen goed zijn voor de planeet, maar ook nog eens een unieke twist aan je interieur geven.

Hoe kies je de perfecte tegels voor elke kamer

Het kiezen van de juiste tegels kan soms een uitdaging zijn, want elke kamer heeft zijn eigen functie en stijl. In de badkamer en keuken wil je bijvoorbeeld vooral praktische tegels die makkelijk te reinigen zijn. Maar dat betekent niet dat je moet inleveren op stijl. Voor deze ruimtes zijn keramische tegels of mooie terrazzo tegels bestellen een uitstekende optie. Ze zijn niet alleen duurzaam maar voegen ook direct karakter toe aan de kamer met hun levendige patronen.

Als het gaat om woon- en slaapkamers, kun je wat meer spelen met texturen en afwerkingen. Zachte pasteltinten of juist donkere, rijke kleuren kunnen een ruimte helemaal anders laten aanvoelen. En heb je wel eens gedacht aan houtlook tegels voor een warme, natuurlijke uitstraling?

Speel met kleuren en patronen

Kleur is zo’n krachtig hulpmiddel om sfeer te creëren in je huis. Door verschillende kleuren en patronen te combineren, kun je een unieke look creëren die helemaal bij jou past. Een hexagon tegelmuur in een opvallende kleur kan bijvoorbeeld dienen als een echte blikvanger in een verder neutrale keuken.

Een andere leuke manier om met patronen te spelen, is door verschillende stijlen met elkaar te mengen. Een klassieke terrazzo vloer kan bijvoorbeeld prachtig staan naast moderne, minimalistische meubels. Het gaat erom dat je een balans vindt die werkt voor jouw ruimte.

Installatietips voor doe-het-zelvers

Voor de handige doe-het-zelvers onder ons is het leggen van tegels een leuk project om op te pakken. Maar voordat je begint, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Zorg dat je alle materialen en gereedschappen bij de hand hebt en maak een plan van aanpak. Het is essentieel dat je ondergrond schoon, vlak en droog is voordat je begint met tegelen.

Het is ook slim om vooraf te oefenen met het snijden van tegels, zeker als je werkt met speciale vormen zoals hexagon tegels. Zo voorkom je verspilling en zorg je ervoor dat het eindresultaat er strak uitziet.

Onderhoudstips om je tegels jarenlang mooi te houden

Tegels zijn relatief onderhoudsarm, maar om ervoor te zorgen dat ze er jarenlang mooi uit blijven zien, is het belangrijk om ze goed te onderhouden. Regelmatig schoonmaken met de juiste producten is essentieel om vlekken en kalkaanslag te voorkomen.

Bij terrazzo tegels is het bijvoorbeeld belangrijk om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken die het oppervlak kunnen beschadigen. Een zachte doek en mild schoonmaakmiddel zijn meestal voldoende om deze tegels schoon te houden en hun natuurlijke glans te behouden.